Cloud Integracija

Cloud integracija je proces povezivanja različitih cloud usluga i aplikacija kako bi se stvorila cjelovita rješenja za korisnike. Ovo povezivanje omogućava korisnicima da efikasnije i učinkovitije koriste različite cloud usluge, stvarajući tako integriranu i sinhroniziranu cloud infrastrukturu.

Postoje mnoge vrste cloud integracija, uključujući integraciju softvera kao usluge (SaaS), platformi kao usluga (PaaS) i infrastruktura kao usluga (IaaS) usluga. Uz to, integracija može biti jednosmjerna ili dvosmjerna, ovisno o potrebama korisnika.

Primjeri integracija u oblaku mogu uključivati ​​povezivanje CRM-a i ERP-a kako bi se omogućilo automatizirano upravljanje podacima o klijentima i poslovnim procesima. Također, možete integrirati platforme za upravljanje projektima i alate za suradnju, stvarajući tako cjelovito rješenje za projektne timove.

Uz to, cloud integracija može poboljšati sigurnost podataka, jer omogućava učinkovitije upravljanje pristupom podacima i provjeru autentičnosti korisnika. Integracija također može pomoći organizacijama da smanje troškove, jer korisnici mogu koristiti različite usluge koje nude najbolju vrijednost za novac.

Uz sve ovo, cloud integracija može omogućiti organizacijama da se skaliraju brzo i jednostavno, jer omogućava korisnicima da koriste različite cloud usluge i proširuju svoje poslovanje bez potrebe za stvaranjem novih infrastruktura i plaćanja dodatnih troškova.

Cloud rješenja omogućavaju iznimno brzu promjenu IT okoline, dodavanje i oduzimanje potrebnih resursa. Od trenutka kada je Cloud zaživio i mi smo u Cloudu te smo sposobni i spremni ponuditi stručnu pomoć:

  • Procjena trenutne IT infrastrukture tvrtke i identifikacija područja za poboljšanje.
  • Analiza potreba tvrtke za cloud rješenjima i preporuka najboljih rješenja za njihove specifične potrebe.
  • Procjena rizika prijelaza na cloud rješenja i izrada plana prijelaza koji će osigurati minimalno prekide poslovanja i maksimalnu sigurnost podataka.
  • Implementacija i integracija cloud rješenja u postojeću IT infrastrukturu tvrtke.
  • Praćenje i održavanje cloud rješenja kako bi se osigurala njihova optimalna učinkovitost i sigurnost.
  • Savjetovanje o najboljim praksama za zaštitu podataka u oblaku, uključujući sigurnosne kopije, oporavak od katastrofe i upravljanje identitetom i pristupom.
  • Obuka zaposlenika tvrtke o korištenju novih cloud rješenja kako bi se osigurala maksimalna produktivnost i učinkovitost.
  • Savjetovanje o optimizaciji troškova korištenja cloud rješenja i održavanju kontrole nad troškovima u oblaku.
  • Implementaciju/migraciju  postojećih servisa u Cloud okruženje,