BitDefender CloudGravity

Bitdefender CloudGravity je cloud bazirana sigurnosna usluga koja se fokusira na zaštitu poduzeća i organizacija od štetnih cyber napada. Ova usluga pruža niz različitih modula za zaštitu, upravljanje i analizu podataka, što omogućava korisnicima cjelovitu zaštitu od različitih vrsta prijetnji i napada.

Sigurnosni moduli uključeni u Bitdefender CloudGravity:

  • Endpoint Protection – Modul Endpoint Protection nudi zaštitu za radne stanice, prijenosna računala i mobilne uređaje protiv različitih vrsta prijetnji, uključujući viruse, spyware, adware, rootkite i druge. Ovaj modul koristi napredne tehnologije poput heuristike i strojnog učenja kako bi identificirao i blokirao nove i nepoznate prijetnje.
  • Network Protection – Modul Network Protection pruža zaštitu za mrežne uređaje, uključujući firewall, IDS/IPS.Ovaj modul pomaže u sprečavanju neovlaštenog pristupa mreži i zaštiti od različitih vrsta napada poput DDoS napada, SQL injection i drugih.
  • Email Security – Modul Email Security štiti organizaciju od spamova, phishing napada i drugih prijetnji koje se šire putem e-pošte. Ovaj modul koristi napredne tehnologije za filtriranje i analizu e-pošte kako bi se identificirali i blokirali potencijalno opasni sadržaji.
  • GravityZone Control Center – GravityZone Control Center je centralno mjesto za upravljanje i nadgledanje Bitdefender CloudGravity usluge. Ovaj modul omogućava administratorima da upravljaju sigurnosnim postavkama, nadziru aktivnosti i analiziraju podatke iz cijele organizacije.
  • Threat Intelligence – Modul Threat Intelligence koristi umjetnu inteligenciju i strojno učenje za analizu podataka iz cijele organizacije i prepoznavanje potencijalno opasnih aktivnosti i prijetnji. Ovaj modul pruža korisnicima uvid u sve aspekte sigurnosti organizacije i pomaže u identificiranju ranjivosti koje treba popraviti.
  • Content Filter – Modul Content Filter pruža kontrolu nad pristupom web stranicama, aplikacijama i drugim sadržajima na mreži. Ovaj modul omogućava organizacijama da postave pravila za filtriranje web stranica i blokiraju sadržaje koji su neprimjereni ili opasni za organizaciju. Osim toga, ovaj modul pruža korisnicima mogućnost da blokiraju pristup određenim aplikacijama, kao što su društvene mreže, igre i drugo.
  • Risk Management – Modul Risk Management pruža analizu rizika i zaštitu organizacije od napada s najvišim rizikom. Ovaj modul pomaže organizacijama da prepoznaju ranjivosti i područja koja treba poboljšati kako bi se smanjio rizik od cyber napada. Osim toga, ovaj modul pruža korisnicima uvid u potencijalne prijetnje i štiti organizaciju od različitih vrsta napada, uključujući ransomware, phishing, spear-phishing i druge.